Όσο προετοιμάζεστε για το μεγάλο γεγονός τόσο, ίσως να εντείνονται κάποιες διαφωνίες. Έτσι, για να αποφύγουμε συγκρούσεις κατά τη διάρκεια όλης αυτής της διαδικασίας εντοπίσαμε τους 7 πιο συνηθισμένους λόγους αλλά και τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να τις αποφύγουμε.
1. Τα χρήματα
Εσείς ερωτευθήκατε ένα πανέμορφο ακριβό νυφικό και εκείνος μια πολύ καλή και ακριβή αίθουσα δεξιώσεων. Το πρόβλημα;… Κανείς από τους δυο δεν κάνει πίσω, όμως ο προϋπολογισμός είναι συγκεκριμένος. Βάλτε τα δυνατά σας, λοιπόν, ώστε να υποχωρήσετε λιγάκι και ζητήστε το ίδιο και από εκείνον. Άλλωστε μην ξεχνάτε ότι αυτό που έχει ουσία είναι η κοινή ζωή που ξεκινάτε μαζί και όχι η γαμήλια τελετή. Είναι πολύ σημαντικό να μπορούμε να συμβιβαζόμαστε με κριτήριο τι είναι πραγματικά πιο ουσιαστικό.
2. Οι οικογένειες
Παρεμβατικά πεθερικά, φορτικές θείες, ξαδέλφια που για όλα έχουν άποψη... ο κατάλογος πολλές φορές είναι ατελείωτος. Πριν αντιδράσετε με τρόπο που δεν πρέπει, θυμηθείτε ότι όσο σημαντική είναι η οικογένειά σας για σας, άλλο τόσο είναι και η δική του οικογένεια για εκείνον. Αλλάξτε λοιπόν τον τρόπο με τον οποίο βλέπετε τα πράγματα και αντιμετωπίστε και «αγκαλιάστε» την οικογένειά του σαν να πρόκειται για τη δική σας οικογένεια.
3. Ο βαθμός της συμμετοχής
Ένα πολύ συνηθισμένο παράπονο: όταν δύο άνθρωποι αναλαμβάνουν από κοινού να φέρουν εις πέρας κάποιο έργο, συχνά ένας από τους δύο αισθάνεται ότι έχει επωμισθεί το μεγαλύτερο βάρος της ευθύνης. Αν λοιπόν αισθάνεστε ότι ο σύντροφός σας τεμπελιάζει, μιλήστε του εγκαίρως. Εξηγήστε του ότι η γαμήλια τελετή και η δεξίωση είναι κάτι που αφορά και τους δυο σας και ότι θέλετε ο γάμος σας να το αντικατοπτρίζει αυτό.
Παροτρύνετε τον σύντροφό σας να ασχοληθεί με τους τομείς που του αρέσουν και τον ενδιαφέρουν περισσότερο, όπως για παράδειγμα η επιλογή της γαμήλιας τούρτας ή ο προγραμματισμός του ταξιδιού για το μήνα του μέλιτος. Βοηθήστε τον να πάρει μια απόφαση πάνω σ αυτά που θα έχει αναλάβει. Έτσι θα εξοικειωθεί πιο εύκολα με την όλη διαδικασία και πιθανότατα θα αισθανθεί και ενθουσιασμό.
4. Προγαμιαία συμφωνητικά
Εδώ υπάρχει δίλλημα. Να κάνετε προγαμιαίο συμφωνητικό ή όχι; Παρόλο που κάποια ζευγάρια θεωρούν κάτι τέτοιο καθόλου ρομαντικό ή ίσως ακόμα και κακό οιωνό, ολοένα αυξάνει ο αριθμός των ζευγαριών που βλέπουν θετικά την πρακτικότητα ενός τέτοιου συμφωνητικού. Συζητήστε με τον σύντροφό σας για τα πρακτικά ζητήματα της κοινής σας ζωής (αλλαγές στην καριέρα σας, παιδιά, κληρονομικά θέματα) και δείτε μαζί τι θα ήταν δίκαιο και για τους δυο σας. Προσπαθήστε από τη συζήτηση αυτή να αφήσετε απέξω συναισθηματισμούς και κάθε ρομαντισμό. Εδώ πρέπει να κυριαρχήσει η λογική εφόσον θα συζητηθούν θέματα όπως τα οικονομικά σας και ο οικογενειακός προγραμματισμός.
5. Προηγούμενες σχέσεις
Σε αντίθεση με τη γενιά των γονιών μας, πολλοί άνθρωποι σήμερα περίμεναν πολύ περισσότερο χρόνο πριν αποφασίσουν να αποκατασταθούν και να κάνουν οικογένεια. Ως εκ τούτου οι περισσότεροι είχαν αρκετές σχέσεις πριν από εσάς. Ενώ οι σχέσεις αυτές έχουν ξεκάθαρα τελειώσει, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι κάποια από τα προηγούμενα ταίρια τους είναι ασήμαντα για εκείνους. Εάν, λοιπόν, κάποιος από το παρελθόν σας ή από το παρελθόν του μέλλοντα συζύγου σας εξακολουθεί να είναι πολύ σημαντικός για εσάς ή την οικογένειά σας θα θέλετε να τους συμπεριλάβετε στο γάμο σας. Προσπαθήστε να εξηγήσετε, εάν χρειάζεται, στο σύντροφό σας ότι εκείνον τον άνθρωπο τον θέλετε στο γάμο σας ως έναν καλό φίλο. Άλλωστε το πιο πιθανό είναι να έχει και εκείνος κάποιο σημαντικό πρόσωπο από το παρελθόν του.
6. Θρησκεία
Όταν και οι δύο προέρχονται από διαφορετικά περιβάλλοντα με έντονο θρησκευτικό υπόβαθρο, αλλά ανήκουν σε διαφορετικά δόγματα είναι πιθανό να δημιουργηθούν τριβές και να προκύψουν διαφωνίες. Αποφασίστε τι είναι σημαντικό για εσάς και τον σύντροφό σας (χωρίς να σας επηρεάζουν οι απόψεις των άλλων) και με αυτό το κριτήριο πάρτε τις αποφάσεις σας σχετικά με τη γαμήλια τελετή και τις παραδόσεις που θα ακολουθήσετε. Να είστε ευγενικοί και διακριτικοί και απέναντι στον σύντροφό σας, αλλά στα μέλη της οικογένειας που θα συμπεριλάβετε στη συζήτηση και προσπαθήστε να είσαστε ανοιχτοί και δεκτικοί στην ιδέα να συμπεριλάβετε πολιτισμικά στοιχεία και από τις δύο πλευρές, έτσι ώστε να αναγνωρίζονται οι παραδόσεις του καθενός.
7. Bachelor πάρτι
Πολλά ζευγάρια έχουν ενδοιασμούς για το αν θα κάνουν ή όχι bachelor πάρτι. Ίσως ο σύντροφός σας να το είχε ρίξει στις κραιπάλες όσο ήταν φοιτητής και τα φιλαράκια του να του βγάζουν ξανά εκείνον τον εαυτό όταν βγαίνουν όλοι μαζί έξω. Ίσως φοβόσαστε ότι θα χάσει την πτήση του ή ότι κάποιο άλλο ατυχηματάκι θα συμβεί ή ότι ίσως τα πράγματα ίσως φύγουν λιγάκι εκτός ελέγχου.
Όπως και να έχει, καλό θα είναι, αντί να καθίσετε στο σπίτι και να ανησυχείτε ή να ασχολείστε ξανά και ξανά με τις τελευταίες λεπτομέρειες της οργάνωσης του γάμου σας, κάντε κι εσείς το δικό σας bachelorette πάρτι. Έτσι, θα διασκεδάζετε τόσο πολύ που δεν θα σας μείνει χρόνος και ενέργεια να ανησυχείτε για το τι συμβαίνει στο αντίστοιχο πάρτι του συντρόφου σας.
Επιπλέον, εαν αφήσετε να μεσολαβήσει έστω μια ημέρα από το γάμο σας θα έχετε χρόνο να βρεθείτε ξανά οι δυο σας και να ξεκουραστείτε μαζί. Αν πάλι όλα αυτά εξακολουθούν να σας κάνουν να νιώθετε άβολα, τότε καλό θα είναι να κάνετε μια όμορφη κουβέντα σχετικά με τους προβληματισμούς σας και τις προσδοκίες σας ή, εναλλακτικά, να περάσετε ένα ωραίο Σαββατοκύριακο μαζί με καλούς σας φίλους!
...Και φυσικά, οργανώστε το γάμο σας με τους κορυφαίους επαγγελματίες που θα βρείτε στο www.GamosPortal.gr