Πώς το να μαγειρεύουμε μαζί βελτιώνει τη σχέση μας

Πώς το να μαγειρεύουμε μαζί βελτιώνει τη σχέση μας
  • Τυπικά η μαγείρισσα στο σπίτι είμαι εγώ.  Απολαμβάνω πραγματικά να ψωνίζω τα τρόφιμα και να ετοιμάζω το φαγητό, οπότε όταν εγώ και ο σύζυγός μου αρχίσαμε να μένουμε μαζί αυτά τα δύο έγιναν δικά μου καθήκοντα. Ή λοιπόν θα μαγειρεύω εγώ μόνη μου ή απλώς θα τρώμε πρόχειρα κάτι από αυτά που υπάρχουν στα ντουλάπια ή στο ψυγείο.

    Ωστόσο, κάποια στιγμή αποφασίσαμε να μαγειρεύουμε μαζί τρία βράδια στη σειρά. Η εμπειρία μας ήταν εντελώς διαφορετική από αυτό που είχαμε συνηθίσει και μας επέτρεψε να ανακαλύψουμε πράγματα για τη σχέση μας και για τον εαυτό μας.

    Το να μαγειρεύει ένα ζευγάρι μαζί είναι ποιοτικός χρόνος.

    Το να μαγειρεύω μόνη μου ενώ ο σύζυγός μου να βλέπει τηλεόραση θυμίζει λιγάκι δεκαετία του 50. Η απόφαση λοιπόν να δοκιμάσουμε κάτι τέτοιο μας έβγαλε έστω και για λίγο από τα συνηθισμένα.  Έτσι, λοιπόν, ενώ πλέναμε τα φρέσκα λαχανικά μαζί , μιλούσαμε για τη μέρα μας.  Ρίξαμε τα υλικά και οι δυο μαζί στο τηγάνι που είχε ζεσταθεί και αξιολογούσαμε την πρόοδό μας. Και μόνο που βρισκόμασταν στο ίδιο δωμάτιο μας έκανε να επικοινωνούμε περισσότερο. Μέρα με τη μέρα αισθανόμασταν ότι περνάμε περισσότερο χρόνο μαζί κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, αν και η πραγματική ποσότητα χρόνου που ήμασταν μαζί στο σπίτι δεν είχε αλλάξει.

    Μπορείς να γνω ρίσεις πολύ καλύτερα τον άνθρωπό σου μαγειρεύοντας μαζί του.

    Εμένα στην κουζίνα μ αρέσει να αυτοσχεδιάζω. Ο σύζυγός μου από την άλλη είναι πολύ μεθοδικός. Θέλει πάντα να ακολουθεί με ακρίβεια τις οδηγίες. Λογικό αν λάβω υπόψη μου ότι είναι μηχανικός. Δυο εντελώς διαφορετικές προσωπικότητες,  λοιπόν, που όμως αναγκαστήκαν  να συνεργαστούν και να συμβιβαστούν  ο ένας με τις διαφορετικές μεθόδους του άλλου. (Αν και εγώ κατέστρεψα τη σάλτσα με την κρέμα γάλακτος, οφείλω να αναγνωρίσω ότι ο σύζυγός μου το αντιμετώπισε με μεγάλη επιείκεια).

    Η μαγειρική μας επιτρέπει να δοκιμάσουμε καινούργια πράγματα και να ξεφύγουμε λιγάκι από τα συνηθισμένα.

    Μία από τις τρείς συνταγές που βάλαμε στόχο για την εβδομάδα ήταν μία Τούρκικη με σάλτσα γιαουρτιού και μέντα. Πολλά από τα συστατικά ήταν ξένα για μας. Ο σύζυγός μου δεν είναι και μεγάλος οπαδός της μέντας (δεν το ήξερα) κι εγώ γενικώς δεν τρώω λευκά τρόφιμα (έτσι από παραξενιά). Επιλέξαμε λοιπόν να φτιάξουμε αυτό το φαγητό πρώτο ώστε να τελειώνουμε. Και ξέρετε τι; Ήταν καταπληκτικά! Είχαμε μαζί μια νέα απρόσμενη γαστρονομική εμπειρία στη δική μας κουζίνα. Κάτι που ξεκίνησε ως ένα γεύμα για το οποίο ήμασταν επιφυλακτικοί κατέληξε να γίνει ένα δείπνο που θα μας μείνει αξέχαστο.

    Μπορείτε να εκτιμήσετε το δείπνο σας (αλλά και τον άνθρωπό σας) πολύ περισσότερο όταν το ετοιμάζετε μαζί.

    Ο σύζυγός μου δείχνει πάντα με πολύ όμορφο τρόπο την εκτίμησή του κάθε φορά που μαγειρεύω και ποτέ δεν έχει παραπονεθεί όταν είμαι κουρασμένη να μαγειρέψω και καταλήγουμε να τρώμε γάλα με δημητριακά. Υπάρχει όμως κάτι πολύ ιδιαίτερο στο να συνεργάζεσαι με τον άνθρωπό σου για το μαγείρεμα, στο να διαπραγματεύεσαι τι θα κάνει ο καθένας, στο να δουλεύετε μαζί σαν ομάδα, στο να δοκιμάζεις τα υλικά καθώς τα ψιλοκόβεις (και να ταΐζει ο ένας τον άλλον εκείνη την ώρα), στο να κάνεις κομπλιμέντα στον άλλον για τις δεξιότητές του στην κουζίνα και στο να συγχωρείς μικρολαθάκια.

    Η αγάπη λοιπόν με την οποία ετοιμάζεται το δείπνο είναι διπλή. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο!

    Απόδοση στα ελληνικά: www.GamosPortal.gr

    Σας άρεσε; Μοιραστείτε το!